3000 TL VE ÜZERİ TÜM ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Haffouz Ahmet Efendi - Anadolou Havassi Oglan Adin / Vaschar Bey- Nevah Rast Canto Lebi Renghiine TAŞ PLAK (10/6.5) PLK23504

2.000,00 TL
Devir  78 Devir - Taş Plak
Kondisyonu  10/7 - Kılcal Çizikler Mevcut
Kap Durumu / Kapak Kondisyonu   Yok
 
* Tüm ürünlerimiz orijinaldir. Yeni baskı plağımız yoktur.
* Çoğu ürünümüz dinlenmiştir fakat satın almadan önce atlama, takılma olup olmadığını lütfen teyit
ediniz.
 Siz Değerli Müşterilerimize Ürünlerde %100 Orijinallık Garantisi ve %100 Satış Sonrası Güven Garantisi Vermekteyiz. Ürünlerimiz Titizlikle Ekspertiz Edilip Resimdeki Ürün Faturasıyla Birlikte Gönderilmektedir.
Gerçekleştirmiş Olduğunuz Alışverişlerde Herhangi Bir Sorunla Karşılaşmanız Durumunda Ürünlerimiz Bizim Tarafımızdan Garantilidir.
                               Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz.

Plak Hakkında Bilgiler

Plak; PVC'den üretilen, her iki tarafına da kayıt yapılabilen dairesel bir ses depolama birimi. Pikap veya gramofon denilen cihazlarda okunarak, üzerine kaydedilmiş ses izleri dinlenebilir.

İlk plaklar 1880'lerde ortaya çıkmaya başladı. Bu dönemlerde ebonit denilen oldukça kırılgan ve sıkıştırması zor malzeme kullanılmaktaydı. 1890 ların sonlarına kadar bu malzemeden yapılmış plaklar kullanıldı fakat Berliener tarafından geliştirilen yeni bir plastik maddenin kullanılmasıyla kırılganlığı önlendi. Ayrıca gene bu yıllarda farklı üreticiler tarafından farklı çaplarda üretilen plakların yerine ilk standartlarda kabul edildi. Böylelikle genel olarak 78'lik denilen aslında dakikada 78,26 devirlik plaklar standart hale geldi. Türkiye'de o dönem için bu yeni üretim teknolojisi ile üretilmiş plaklara taş plak adı verilmektedir. Ayrıca bu yıllarda 16 devirlik bir plak da ortaya çıkmış, fakat pek tutulmamıştır.

Aradan geçen yıllar boyunca plak kaydı teknolojisinde çok sayıda yenilik ortaya çıkmasına rağmen plakların yapısındaki asıl değişiklikler 20. yüzyılda olmuştur. Özellikle 78 devirlik plaklarda sadece 4 dakika civarında kayıt yapılabilmesi ve kırılgan olmaları çeşitli arayışları ve araştırmaları hızlandırmaktaydı. işte bu nokta da Amerikan Columbia firması tarafından yapılmış olan çalışmalar sonucunda 33'lük tabir edilen plaklar ortaya çıktı. Bu plakların gerçek devirleri 33 1/3 devirdir. Türkiye de genel olarak uzunçalar olarak adlandırılmaktadırlar. Bu plakların üretiminde özel bir plastik reçine kullanılmaktaydı. Bu sayede kolaylıkla kırılmaları önlendi ayrıca gelişen kayıt teknolojisininde yardımıyla gürültü oranları düşürülerek, müzik kalitesi de büyük ölçüde artırıldı. 33 devirlik plakların hemen ardından 1949 yılında Victor şirketi tarafından 45 devirlik (45'lik) plakların ortaya çıkması ile genel anlamda formatın gelişimi tamamlanmıştır.

ConnectProf © tarafından yayınlanmıştır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.